Hronika

Nesreće kod Bužima i Livna: Poginuli traktorista i vozač punta

Nesreće kod Bužima i Livna: Poginuli traktorista i vozač punta
Nesreće kod Bužima i Livna: Poginuli traktorista i vozač punta

BUŽIM, LIVNO - Osman Kovačević (22) iz okoline Bužima, poginuo je u prevrtanju traktora kojim je upravljao, dok je na području Livna život izgubio Dario Čondrić (45), kada je svojim FIAT puntom sletio sa puta.

Traktorista iz sela Čava nastradao je u podnožju jedne padine, gdje je u trenutku nesreće, sa još tri osobe, izvlačio drva koja su posjekli.

"Preminuli je bio vozač traktora, a prema riječima očevidaca, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad tom radnom mašinom i ona se nakon toga nekoliko puta prevrnula i naposlijetku prignječila nesretnog mladića", rekli su u policiji.

Kovačević je preminuo prije nego što je Hitna pomoć stigla na lice mjesta. Na traktor je bila prikačena ručno izrađena prikolica sa dizalicom kojom su, pomoću sajle, izvlačili drva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio u grupi osoba koje se duže vrijeme bave nelegalnom sječom i prodajom drva, a navodno im je to bio jedini izvor prihoda.

Sa druge strane, Čondrić je poginuo u srijedu ujutru, oko 1.30, pri slijetanju punta u Splitskoj ulici u Livnu, dok se iz grada vraćao kući u selo Grborezi.

Kako doznajemo, on je kobne noći u FIAT-u povezao sugrađanina Elvedina Jahjaefendića (20), ali je na izlazu iz grada, kod lokacije gdje se skreće za Grboreze, izgubio kontrolu nad automobilom i sletio sa puta.

Čondrić je tada zadobio povrede koje su po njega bile kobne, dok su teško povrijeđenog dvadesetogodišnjaka prebacili na liječenje u Kantonalnu bolnicu u Livnu.

Ivica Vrdoljak, portparol kantonalnog MUP-a, potvrdio je da je riječ o klasičnom slijetanju s puta, dodajući da se ostale okolnosti ove nesreće i dalje utvrđuju.

"Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog velike brzine", kazao je Vrdoljak.

Čondrić je, kako saznajemo, rođen u Njemačkoj, a prije nekoliko godina vratio se u Livno, gdje je počeo i da radi.

"Radio je sa rođakom, nešto u vezi s rigipsom, ne znam tačno šta", kaže jedan od mještana Livna.

Ovo je, ujedno, prva saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom u ovoj godini na području Livanjskog kantona, gdje je tokom prošle godine na putevima poginulo 12 osoba.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije