Hronika

Neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera radiće specijalisti iz Sokoca

Neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera radiće specijalisti iz Sokoca
Foto: Ustupljena fotografija | Neuropsihijatrijsko vještačenje Čambera radiće specijalisti iz Sokoca

BANJALUKA- Odlukom Sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda, neuropsihijatrijsko vještačenje Dalibora Čambera (47) iz Laktaša, optuženog za ubistvo Duška Savanovića (24) i ranjavanje Alekse Babića, uradiće specijalisti Psihijatrijske klinike iz Sokoca.

Odlučeno je to nakon što su odbrana i tužilaštvo završili izvođenje  dokaza  budući da postoje dva oprečna mišljenja o psihičkom stanju optuženog,  te sud smatra da je potrebno uraditi novo vještačenje.

"Vještak optužbe je rekao da je optuženi  bio u stanju smanjene uračunljivosti do bitno, ali ne i bitno, dok vještak odbrane kaže  da je bio bitno smanjeno uračunjiv. Ako bude potrebe optuženi će biti prebačen u Sokolac radi opservacije i vješetačenja", rekao je Dragan Uletilović, predsjednik Sudskog vijeća.

Dalibor Nedić, vještak odbrane specijalista sudske medicine na osnovu medicinske dokumentacije  utvrdio da je Čamber imao lakše povrede.

Radi se o krvnim podlivima desnog tjemena  i u predjelu desnog oka gdje je bio otok.

"Povrede su mogle nastati od udarca tupo tvrdim predmetom. Imao je i povredu natkoljenice i ona je mogla nastati od pada ili šutiranja nogom", rekao je vještak.

Kako je pojasnio u potvrdi o predaji uhapšenog lica bilo je opisano da je Čamber imao povrede na čelu i lijevom laktu, ali da te povrede nisu napisane u medicinskoj dokumentaciji, a i tu se radi o lakšim povredama.

Prema optužnici, Čamber je zločin počinio 31. decembra lani oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu gdje je došlo do sukoba između njega i Milana Đuđevića  s jedne te Babića i  Savanovića s druge strane.

Kako je navedeno, Čamber je pucao na "mercedes" u kojem su bili Savanović i Babić, da bi nakon njihovog zaustavljanja i izlaska pucao na Babića i pogodio ga u lijevo stopalo i krenuo ka njemu.

Savanović je tada krenuo za Čamberom i udario ga pesnicom u glavu i oborio.  Kada je pao na leđa Čamber je ispalio hitac prema Savanoviću i on je preminuo u bolnici.

 Đurđević je ranije osuđen na godinu zatvora i priznao krivicu za pomoć učiniocu krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije