Hronika

Hrustić pao zbog krađe teške 180.000 KM: Mozak pljački u koži amatera

Hrustić pao zbog krađe teške 180.000 KM: Mozak pljački u koži amatera
Hrustić pao zbog krađe teške 180.000 KM: Mozak pljački u koži amatera

KAKANJ - Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je na području Kaknja mještanina Nevzudina Hrustića (45), osumnjičenog da je sa saučesnicima iz Pavlović banke u Han Pijesku prije skoro dvije godine ukrao kasu s oko 180.000 maraka.

Riječ je o banditu policiji poznatom odranije, a i ovaj put, kao i tokom prethodnih, istina, do sitnih detalja osmišljenih lopovluka, pokazao je i dozu amaterizma. Preciznije, odala ga je kardinalna greška - tragovi koje je ostavio na mjestu krađe.

Odlukom Osnovnog suda u Vlasenici, on je već smješten iza brave KPZ-a Istočno Sarajevo i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Prethodno je ovaj sud za njim raspisao centralnu potjernicu, na osnovu koje su Hrustića uhapsili policajci MUP-a ZDK, te predali kolegama u Istočnom Sarajevu.

"Sumnja se da je N.H. 14. maja 2015. godine sa više lica počinio tešku krađu u Pavlović banci, Poslovnica Han Pijesak. Tada su nasilno ušli u objekat i otuđili kasu u kojoj se nalazilo oko 180.000 KM", saopštila je juče Danka Tešić, portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Lopovi su tada opljačkali ekspozituru oko dva sata iza ponoći, te za 22 minuta izveli svoju "operaciju" - isjekli kablove alarma, a zatim razvalili ulazna vrata i ušli po plijen.

Pljačku su snimile kamere video-nadzora banke koji provalnici nisu uspjeli da onesposobe. Postoje tvrdnje da je mozak te operacije bio upravo Hrustić, kojeg su kasnije u vezu s ovom krađom doveli DNK tragovi izuzeti sa mjesta događaja.

Hrustića terete i za spektakularnu pljačku Pavlović banke u Driniću, gdje je, prije nekoliko godina, ukradeno oko 160.000 maraka, a i tada je iza sebe ostavio nekoliko tragova koji su upućeni na DNK analizu i na osnovu kojih je slučaj rasvijetljen! Sumnja se da je on mozak i te provale.

I to nije sve - postoje navodi da je on član bande koja je 2008. godine harala Srbijom i obijala pošte i banke.

Hrustić je, kako je objavljivano, bio član četvoročlane bande koja je uhapšena u oktobru 2008. godine i to kada su obijali poštu u blizini Zrenjanina. Prema pisanju medija, Hrustić se dovodi u vezu s jednom od kriminalnih grupa iz Srbije koja se sumnjiči i za više krađa i razbojništava u Beogradu, Čačku i Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije