Hronika

Nezakonitim iskopom šljunka budžet oštećen za oko 150.000 KM

Nezakonitim iskopom šljunka budžet oštećen za oko 150.000 KM
Foto: Ilustracija | Nezakonitim iskopom šljunka budžet oštećen za oko 150.000 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj prijavila je Tužilaštvu preduzeće iz Dervente koje terete da je nezakonitim iskopom šljunka oštetilo budžet Doboja i Republike Srpske za oko 150.000 maraka.

Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj protiv pravnog i odgovornog lica, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnom djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

"Za odgovorno lice u navedenom pravnom licu postoji sumnja da je od  maja 2017. godine pa do marta 2021. godine,  u namjeri da privrednom društvu pribavi protivpravnu imovinsku korist, bez dobijanja odobrenja nadležnih institucija obavljalo privrednu djelatnost iskopa i vađenja prirodnog šljunka sa više parcela koje su smještene uz vodotok rijeke Bosne kod Doboja.

Takođe i zbog prodaje prirodnog šljunka i pijeska, kao i proizvodnju i prodaju betona, čime je ukupno ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 2,780.321,36 KM, a budžet grada Doboja i Republike Srpske je oštetilo za 149.127,49 KM", navode iz PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije