Hronika

Nezavisne otkrivaju: Nestalog pljačkaša traži i albanska mafija

Nezavisne otkrivaju: Nestalog pljačkaša traži i albanska mafija
Nezavisne otkrivaju: Nestalog pljačkaša traži i albanska mafija

JAJCE, BANJALUKA - Policija, ali i albanski kriminalci, tragaju za Zlatkom Piljagićem iz Banjaluke, petim i ujedno posljednjim saučesnikom krvave pljačke zlatara u Jajcu prošle sedmice tokom koje je ubijen Stojan Knežević Ćole (27) iz Banjaluke.

Izvor ''Nezavisnih" blizak istrazi pojasnio je juče da su zlatare "Gabi" i "Gold" u Jajcu vlasništvo Albanaca.

"Iako su vlasnici ljudi koji nisu skloni kriminalu, osobe bliske njima krenule su u potragu za bjeguncem, no vjerujemo da će policija biti brža", naveo je izvor blizak istrazi.

Bare Pršlja, načelnik Policijske uprave Jajce, potvrdio je juče za "Nezavisne" da će MUP Srednjobosanskog kantona raspisati potjernicu za Zlatkom Piljagićem, za kojeg smatraju da je učestvovao u pljački i koji je kasnije ranjen u razmjeni vatre sa policijom.

Saznajemo i da Piljagićevi prijatelji bezuspješno pokušavaju da ga dobiju na telefon.

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zatražilo je juče određivanje jednomjesečnog pritvora za Banjalučane Aleksandra Babića (24), Zorana Piljagića (36), brata nestalog Zlatka, te Sinišu Vasiljevića (33), kojima je na teret stavljena oružana pljačka zlatara u Jajcu.

Danijel Trivalić (29) iz Banjaluke, koji je bio priveden zbog sumnje da je povezan sa pljačkom zlatara, pušten je na slobodu, jer je potvrđen njegov alibi. Podsjetimo, petorica pljačkaša dovezla su se 3. maja oko 3.30 ujutro u centar Jajca u namjeri da opljačkaju zlatare "Gabi" i "Gold" u Ulici ZAVNOBiH-a.

Pljačkaši su se pred zlatare dovezli folksvagen pasatima zelene i bordo boje, koje su još ranije ukrali u Gradačcu, odnosno Orašju.

Za svega tri minuta pljačkaši su ušli u zlatare i izašli napolje noseći sefove ukupne težine 900, odnosno 450 kilograma.

U trenutku kada su izlazili na ulicu iz obližnjeg tunela pojavio se plavi polo u kojem su bili policajci. Uslijedila je razmjena vatre, tokom koje je ispucano blizu 50 hitaca. Hicem u vrat pogođ je Knežević, koji je preminuo na mjestu, dok je, kako se sumnja, njegov saučesnik Zlatko Piljagić ranjen pobjegao prema rijeci. Trojica preostalih saučesnika, čija su imena prema dosadašnjoj istrazi, Babić, Piljagić i Vasiljević, iskoristili uličnu borbu policajaca i Kneževića, uskočila su u pasat bordo boje i pobjegla iz Jajca prema Šipovu.

Tokom jurnjave, pasat je sletio sa puta, a trojica razbojnika su pobjegla u obližnju šumu.

Uhapšeni su dva dana kasnije u Banjaluci u zajedničkoj akciji MUP-ova Srednjobosanskog kantona i RS.

Sudbina nestalog Piljagića do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bila poznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije