Hronika

"Nezavisne" saznaju: Pokušali ukrasti transformator iz trafo-stanice u Banjaluci

"Nezavisne" saznaju: Pokušali ukrasti transformator iz trafo-stanice u Banjaluci
Foto: loelektro.co.rs | "Nezavisne" saznaju: Pokušao ukrasti transpormator iz trafo-stanice u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog pokušaja krađe transformatora iz trafo-stanice u blizini vrela Sredovac od jutros traje prekid u isporuci struje dijelu mještana banjalučkog naselja Motike, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo, mještani Motika su jutros u 8.05 časova prijavili nestanak struje nakon čega je terenska ekipa "Elektrokrajine" izašla na lice mjesta i konstatovala da su nepoznate osobe iskrivile nosač transformatora sa stubne trafo-stanice, pokidale rastavljač i oborile transformator na zemlju. 

"Riječ je o očitom pokušaju krađe transformatora pri čemu je plan lopova ili više njih najvjerovatnije omeo brzi dolazak ekipe električara.

"Elektrokrajina" je ovaj slučaj prijavila policiji koja je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik", kazao je izvor "Nezavisnih". Iz "Elektrokrajine" su rekli da je na stubnoj trafo stanici (STS) "Motike Sredovac" pričinjena velika šteta, prije svega na transformatoru, kao i nosaču trafoa. 

"Naši električari rade na sanaciji ovog složenog kvara koji će, između ostalog, zahtjevati vraćanje nosača u ispravni položaj i ugradnju novog transformatora. Sanacija kvara i uspostavljanje uredog napajanja električnom energijom tog dijela Motika očekujemo u kasnim poslijepodnevnim časovima", naveli su iz "Elektrokrajine".

Dodali su da osuđuju krivično djelo oštećenja imovine koje je dovelo do nestanka električne energije dijelu potrošača u Motikama, te izražavaju punu podršku radu policije u pronalasku počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije