Hronika

"Nezavisne" saznaju: Todorovića terete da je kokainom snabdijevao vrh Škaljarskog klana

"Nezavisne" saznaju: Todorovića terete da je kokainom snabdijevao vrh Škaljarskog klana
Foto: ResoneTIC Pixabay | "Nezavisne" saznaju: Todorovića terete da je kokainom snabdijevao vrh Škaljarskog klana

FRANKFURT, BANJALUKA - Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu, sumnjiči se da je kokainom snabdijevao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom svijeta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan.

Otkrivaju to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da je Todorović u kriptovanim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su hapšeni u akciji "Transporter".

"MUP Srpske tu je odigrao ključnu ulogu, i zahvaljujući njihovom radu 'pao' je Todorović. On se u kriptovanim aplikacijama pojavljivao pod nadimkom Mr Si. Kada je MUP Srpske počeo obrađivati i istraživati muškarca pod tim nadimkom, otkrio je ostale organizovane kriminalne grupe koje sa njim sarađuju i preko njega nabavljaju kokain, uključujući i sam vrh Škaljarskog klana", ističe naš izvor.

MUP Srpske je, dodaju naši izvori, godinu dana raskrinkavao sve ono za šta se tereti Todorović, odnosno od perioda kada je izvedena akcija "Transporter".

"Borba na njegovoj identifikaciji trajala je mjesecima. Kad je MUP uspio utvrditi o kome se radi, predstavnici MUP-a održali su sastanak sa predstavnicima Europola i policija iz oko 15 država. Predstavnici MUP-a Srpske tada su rekli šta su otkrili o Todoroviću, a predstavnici ostalih policija bili su zatečeni, pošto o njemu nisu znali apsolutno ništa. Ma ni čuli za njega nisu, iako je on, kako se sumnja, dostigao sam vrh u međunarodnoj proizvodnji i trgovini drogom", ističu naši izvori.

U međuvremenu, Todorović je određen kao jedan od najvećih prioriteta MUP-a Srpske, raspisana je i potjernica i čekao se  momanet kada će se pojaviti. Pojavio se u Njemačkoj, gdje je uhapšen u Frankfurtu.

"Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja", naveli su juče iz Tužilaštva BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije