Hronika

"Nezavisne" u Klašnicama: Migranti se krili u kući sakrivenoj gustim šibljem

"Nezavisne" u Klašnicama: Migranti se krili u kući sakrivenoj gustim šibljem
Foto: N.N. | "Nezavisne" u Klašnicama: Migranti se krili u kući sakrivenoj gustim šibljem

BANJALUKA - Kuća u kojoj se u Klašnicama, opština Laktaši, krila grupa migranata, udaljena je svega pedesetak metara od izuzetno prometnog puta Banjaluka - Laktaši, a, istovremeno, sakrivena gustim šibljem, tako da ju je nemoguće uočiti.

Ekipa "Nezavisnih" danas je obišla ovu lokaciju, uključujući i napušteni objekat po čijem se enterijeru zaključuje da tu ljudska noga odavno nije kročila.

Kuća nema stolariju, niti poda, pa su migranti, doslovno na zemlji, poredali deke i ostale tkanine, te tu spavali.

Tokom jučerašnjeg bjekstva od policije, iza sebe su ostavili brojne stvari, poput punjača za telefone, slušalica, kozmetike, odjeće, obuće...

Mještani su za "Nezavisne" ispričali da su u Klašnicama viđali migrante, ali niko od njih nije mogao ni da pretpostavi da su se krili, doslovno, u njihovom komšiluku.

"Sve do juče, kada su primijećeni i odmah je pozvana policija. Ispostavilo se da ih je tu bilo dvadesetak, ne znam tačan broj. U pitanju su uglavnom mladići, starosti 20 - 30 godina", pričaju mještani.

Podsjećamo, kada je policijska patrola juče prišla ovoj kući, jedan od migranata je na policiju potegao pištolj, s tim što nije pucao. Uslijedila je velika policijska akcija, koja je okončana hvatanjem najmanje 17 migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije