Hronika

Nezgoda na pružnom prelazu, vozilom se zabio u teretni voz (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nezgoda na pružnom prelazu, vozilom se zabio u teretni voz (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: N.N. | Nezgoda na pružnom prelazu, vozilom se zabio u teretni voz (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

STANARI - Noćas se tokom ranih jutarnjih sati desila nezgoda kada se putničko vozilo zabilo u teretni voz Željeznica Republike Srpske.

Saobraćajka se desila u pola dva iza ponoći na pružnom prelazu "Ljeb" u opštini Stanari, kada se vozač automobila prilikom neprilagođene vožnje, ali i kvara signalizacije nije zaustavio ispred pruge i voza koji je bio u pokretu i saobraćao na relaciji Omarska - Zenica, saopštili su iz Željeznica Republike Srpske..

Policija je obavila uviđaj, a na teren su izašle i nadležne službe Hitne pomoći kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske..

Prema saznanjima, povrijeđenih nije bilo.

U toku je sanacija kvarova na pružnom prelazu "Ljeb", te je uređaj za svetlosno - zvučnu signalizaciju isključen, a polubranici su zaključani i nalaze se u podignutom položaju.

Prema navodima ŽRS, mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

"Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te napominjemo da bezbednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu „Ljeb“, niti u jednom momentu nije ugrožena", navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije