Hronika

Nikola Đurđević optužen za nesreću u kojoj je poginuo tinejdžer

Nikola Đurđević optužen za nesreću u kojoj je poginuo tinejdžer
Foto: FOTO KOZARSKI VJESNIK | Nikola Đurđević optužen za nesreću u kojoj je poginuo tinejdžer

PRIJEDOR - Nikola Đurđević (26) optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo tinejdžer A.B. (15).

Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Prijedoru, koja ga tereti za ugrožavanje javnog saobraćaja.

Đurđević je optužen i za nepružanje pomoći povrijeđenom, jer je nakon naleta na dječaka pobjegao.

Nesreća se dogodila 15. juna prošle godine oko 45 minuta poslije ponoći u Kozarcu, na magistralnom putu Prijedor - Banjaluka. Kako se navodi u optužnici, Đurđević je vozio audi 6 i udario dječaka pri brzini od 111 kilometara na čas i to na dionici puta gdje je ograničenje brzine bilo 50 kilometara na čas.

Dodaje se da je on po dolasku u neposrednu blizinu raskrsnice s nekategorisanim putem za zaselak Gutići prednjim desnim dijelom vozila udario u bicikl, na kojem je sjedio maloljetnik,  koji se nalazio na desnoj kolovoznoj traci magistralnog puta posmatrano iz smjera Prijedora.

Dodaje se da je nakon udara dječak zadobio teške povrede u vidu preloma vratnog dijela kičme, rascjepa jetre, poremećaja disanja zbog višestrukog preloma rebara, nagnječina i rascjepa pluća, od kojih povreda je istog dana i preminuo.

Vozač audija je, kako se navodi u optužnici, nakon nesreće nastavio vožnju u pravcu Banjaluke, ostavivši povrijeđenog dječaka bez pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije