Hronika

Nikšićanin priznao krivicu: Pljačkaš hoće odmah u zatvor

Nikšićanin priznao krivicu: Pljačkaš hoće odmah u zatvor
Nikšićanin priznao krivicu: Pljačkaš hoće odmah u zatvor

BANJALUKA - Mitar Knežević (35) iz Nikšića priznao je juče u Okružnom sudu Banjaluka krivicu za razbojništvo i pljačku "Nestro pumpe" u januaru u naselju Srpske toplice u ovom gradu.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo Banjaluka, prema kojoj je 4. januara zajedno sa nepoznatom osobom, maskiran i uz prijetnju sjekirom i pištoljem, oteo 446 KM iz kase i 94 KM od radnika. Nakon bijega sletio je autom s ceste. Takođe, priznao je krivicu i za neovlašteno nošenje oružja.

Tužilaštvo je kao otežavajuće okolnosti navelo da je Knežević i ranije osuđivan za razbojništva i pljačke, a kao olakšavajuću činjenicu uzeto je to da je priznao djelo koje mu je stavljeno na teret.

S druge strane, odbrana optuženog ocijenila je da je od početka sarađivao sa tužilaštvom te da je pokazao iskreno kajanje.

"Smatramo da bi se kaznom između četiri i pet godina postigla svrha kažnjavanja", kazao je Kneževićev branilac.

Knežević je rekao da bi želio da odmah ide na izdržavanje kazne kako bi je što prije odslužio i krenuo sa normalnim životom pa se složio sa zahtjevom tužilaštva da mu pritvor bude produžen. Dodao je da prilikom pljačke nije imao namjeru nikoga da povrijedi, već da zaplaši.

"To je bila velika glupost i žao mi je zbog toga. Razočarao sam prijatelje i porodicu i neću nikad ništa slično uraditi", poručio je Knežević.

Sud će sutra donijeti presudu o ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije