Hronika

Pratite nas na Google news

Njegoš Tomić pušten na slobodu nakon ispitivanja

Njegoš Tomić pušten na slobodu nakon ispitivanja
Foto: Arhiva | Njegoš Tomić pušten na slobodu nakon ispitivanja
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Njegoš Tomić, koji je uhapšen u mjestu Štavanj u opštini Rogatica nakon što je za njim potragu raspisala Policijska uprava Banjaluka, pušten je na slobodu poslije ispitivanja, saznaje Srna.

Tomić je pušten na slobodu nakon ispitivanja za okolnosti izvršenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, te saznanja o izvršenju krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja u vezi sa dešavanjima 30. decembra prošle godine, navodi izvor Srne. 

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je ranije danas da je NJ.T. uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i da je predat Policijskoj upravi Banjaluka. 

Uz nadzor i saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a prema naredbi Osnovnog suda u Višegradu, juče je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi ovo lice, te pronađena puška i oko 70 metaka. 

Tomić je ispitan u svojstvu okrivljenog za prekršaj iz člana 24 Zakona o javnom redu i miru Srpske u kome se navodi da ko ometa ili sprečava djelovanje državnih organa, privrednih društva ili drugih pravnih lica da vrše javna ovlašćenja ili njihove službenike da vrše svoje funkcije ili ko ne postupi na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju njihovog službenog lica, biće kažnjen novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM ili kaznom zatvora do 60 dana. 

Srna nezvanično saznaje da je on ispitan kao svjedok o saznanjima o počinjenom krivičnom djelu pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske za koji su pripadnici Policijske uprave Banjaluka dostavili 15. januara izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv tri lica. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije