Hronika

Njemačke vlasti deportovale državljanina BiH

Njemačke vlasti deportovale državljanina BiH
Foto: Bundespolizei | Njemačke vlasti deportovale državljanina BiH

BERLIN - Njemačke vlasti deportovale su državljanina Bosne i Hercegovine (34) koji je priveden prije dvije sedmice, a kojem su pripadnici njemačke policije napisali čak četiri prijave za par minuta zbog niza prekršaja.

Naime, on je zaustavljen tokom rutinske kontrole u Kemptenu, ali tokom provjere dokumenata, policija je otkrila da mu je stara bh. vozačka dozvola istekla. Nakon što su provjerili pečate u pasošu, otkrili su da je prekoračio dozvoljen boravak u području Šengena.

Naime, prema pečatima koje je imao u pasošu, on je čak dvije godine prekoračio dozvoljen boravak. Njegovo opravdanje je bilo da je posljednjih par mjeseci živio u Hrvatskoj te da je putovao kod djevojke u Ludvigshafen.

Međutim, to nije bilo dovoljno dobro opravdanja, pa je policija nastavila sa daljim pretresom nakon čega mu je pronašla marihuana, a zatim su ga i testirali na prisustnost THC-a. Test je pokazao da je pozitivan.

Na kraju je ovaj državljanin BiH dobio prijave za nelegalan ulazak u zemlju, posjedovanje narkotika, vožnju bez vozačke dozvole, kao i vožnju pod uticajem narkotika.

Deportacija je uslijedila zbog nelegalnog ulaska u zemlju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije