Hronika

Norvežani sude Krkiću za dvostruko ubistvo

Norvežani sude Krkiću za dvostruko ubistvo
Foto: N.N. | Norvežani sude Krkiću za dvostruko ubistvo

BANJALUKA, OSLO - Norveško pravosuđe planira da sudi svom državljaninu Zikriji Krkiću (45), koje ovdašnje tužilaštvo tereti za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Stoga, kako ističe naš izvor, ne čudi podatak da se norveški tim istražilaca, sa policijskim tužiocem Norveške na čelu, sastao sa kolegama iz MUP-a RS.

"Norvežani su veoma zainteresovani za ovaj slučaj i stoga i sarađuju na predmetu 'Krkić' sa MUP-om RS, u čiji rad imaju puno povjerenje. Podsjetiću vas, ovih dana Krkić je posebno interesantan i norveškoj javnosti, jer je na šest godina osuđen zbog jezivog zlostavljanja svoje supruge i djece", otkriva izvor "Nezavisnih".

Naš sagovornik podsjeća da je pokušaj da se Krkiću ponovo sudi u Banjaluci do sada nailazio na neuspjeh, jer je on u međuvremenu uhapšen u Norveškoj, pa se na zakazanim ročištima nije pojavljivao u banjalučkom Okružnom sudu.

"Pravosuđe Norveške je odlučno u namjeri da preuzme krivično gonjenje Krkića za dvostruko ubistvo. Norveški istražioci će pod svoju lupu staviti sve dokaze koji su protiv njega prikupljeni, a s ciljem da se na ovaj maratonski proces stavi tačka u nadležnom sudu u Norveškoj", zaključuje naš izvor.

Podsjetimo, iz MUP-a RS u ponedjeljak je saopšteno, uz navođenje Krkićevih inicijala, da su pripadnici Uprave kriminalističke policije održali prvi sastanak sa norveškim timom istražilaca, sa policijskim tužiocem Norveške na čelu, a u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv Krkića za dvostruko ubistvo.

"Pripadnici norveškog tima će u narednom periodu u saradnji sa pripadnicima UKP-a i Policijske uprave Prijedor preduzeti niz operativno taktičkih mjera i radnji s ciljem izuzimanja dokaznih materijala u skladu sa norveškim zakonodavstvom, kompletiranja kričnog predmeta, te daljeg krivičnog gonjenja Z.K.", navode iz MUP-a RS.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Krkića tereti da je na Bajram 28. jula 2014. godine u kafe-baru "San" u Trnopolju, kod Prijedora, hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića i Almira Redžića. On je prvostepenom presudom oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud RS postupak vratio na novo suđenje.

Podsjetimo, "Nezavisne" su prošle sedmice objavile da je Krkić oko 24.000 maraka uplatio dvojici bh. vehabija, uključujući i vehabijskog vođu Huseina Bilala Bosnića, osuđenog za terorizam. Krkić je u međuvremenu osuđen u Norveškoj za zlostavljanje supruge i djece, a koja su posvjedočila da ih je otac šutirao i mlatio metalnom šipkom. Krkićeva supruga je ispričala da je prve bračne večeri dobila prvi udarac i od tada se nastavilo udaranje, šutiranje, ali i prijetnje i uvredljivi komentari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije