Hronika

Novac misteriozno nestao iz sefa Tužilaštva

Novac misteriozno nestao iz sefa Tužilaštva
Foto: Arhiva/ilustracija | Novac misteriozno nestao iz sefa Tužilaštva

BIHAĆ - Tužilaštvo Unsko sanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK vodi intenzivnu istragu o slučaju misterioznog nestanka 20 hiljada maraka iz sefa pomenute pravosudne institucije.

Radi se o novčanim sredstvima u apoenima različitih valuta, a da je ovo kriminalno djelo evidentirano još 24. februara ove godine potvrdila je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK.

"Naš tužilac je prilikom rada na ovome predmetu utvrdio da iz dokaznog materijala nedostaje određena količina novca, o čemu je obavijestio glavnu kantonalnu tužiteljicu. Ona je istog dana obavijestila komesara unutrašnjih poslova USK da iz sefa, u koji se inače pohranjuje dokazni materijal  i oduzeti predmeti veće vrijednosti, nedostaje određena količina novca. U dogovoru sa komesarom formiran je istražni tim i on se sastoji od policijskih istražilaca i postupajućeg tužioca", istakla je Delićeva.

Ona nije mogla potvrditi u kojoj fazi se nalazi istraga, ali je rekla kako je u toku saslušanje svjedoka i utvrđivanje načina kako je došlo do nestanka novca.

Istragu nisu željeli komentirati ni iz MUP-a USK te su naveli kako će se oglasiti o slučaju kada se ustanove operativni podaci.

Nezvanično, nestali novac je zaplijenjen u krivičnom predmetu koji se, zbog prodaje narkotika, vodi protiv Vahidina Mustafića, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, a sve je prijavio Ekrem Šarić, postupajući sudija u tom predmetu nakon što je ustanovio da nedostaje oduzeti novac.

Pored nadležnih institucija, on je o svemu obavijestio i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Također, nezvanično, tokom istrage je utvrđeno kako u pomenutom sefu nedostaje još 25 hiljada maraka iz drugog predmeta kojeg vodi Tužilaštvo USK, ali potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije