Hronika

Novi detalji akcije u Bijeljini, objavljena imena uhapšenih

Novi detalji akcije u Bijeljini, objavljena imena uhapšenih
Foto: N.N. | Novi detalji akcije u Bijeljini, objavljena imena uhapšenih

BIJELJINA - Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije "Kristal", u mjestu Suvo Polje izvršili su pretres i hapšenje 16 lica u vikend kući, vlasništvo Milorada Despotovića.

Prema našim saznanjima, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca i Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Sva navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka, a osumnjičeni su za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Prilikom pretresa vikend kuće, lica i vozila do sada je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama - evri, franci, švedske krune, dolari...

U službene prostorije dovedeni su Riccardo Merdausl, Belić Sašo, Vinčić Slavko i Drobić Slaviša, svi iz Slovenije, Krstić Marija i Gačić Sofija iz Beograda, Petrović Saša iz Čačka (ženska osoba), Denić Jovana iz Mladenovca, Kakuća Dejan , Erkić Marko, Hamzić Damir i Despotović Aleksa.

Sve ove navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka i isti su osumnjičeni za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Pretres pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, i dalje traje.

Izvještaj Tužilaštvu BiH biće dostavljen protiv  Tijane Ajfon, Tomić Milisava, Ćuk Zlatana, Maksimović Vujić Željka i Kakuća Vladana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije