Hronika

Obdukcija pokazala da je starica ubijena, policija traga za počiniocem

Obdukcija pokazala da je starica ubijena, policija traga za počiniocem
Foto: Ustupljena fotografija | Obdukcija pokazala da je starica ubijena, policija traga za počiniocem

ŽIVINICE - U porodičnoj kući u mjestu Ciljuge u Živinicama u nedjelju 30. oktobra pronađeno je tijelo starice Nezire Jašarević, a obdukcija je pokazala da je ubijena. Policija traga za počiniocem.

Kako su pojasnili iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, beživotno tijelo starice je pronađeno u nedjelju u jutarnjim satima. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Uviđaj  i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj obavio je dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije  MUP-a TK i OKP PU Živinice.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je saopštilo da je smrt 91-godišnje starice nasilna, što  je Tužilaštvu usmeno potvrdio vještak obducent. 

Dakle, radi se o ubistvu, a starici je naneseno više povreda u gornjem dijelu tijela. Tužilaštvu će biti dostavljen nalaz i mišljenje vještaka. Traga se za počiniocem ubistva, te se provode i druge istražne radnje, rečeno je iz ove institucije.

Navodno, 91-godišnja starica nije bila dobrog imovinskog stanja i živjela je od donacija koje je dobijala od humanih ljudi u mjestu Stara pruga u Ciljugama, a  narod joj je donosio i vitre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije