Hronika

Obdukcija tijela starice potvrdila nasilnu smrt

Obdukcija tijela starice potvrdila nasilnu smrt
Obdukcija tijela starice potvrdila nasilnu smrt

GORNJI VAKUF - Sedamdesetogodišnja Almasa Bilkić, koja je pronađena mrtva u njenoj porodičnoj kući u Gornjem Vakufu umrla je nasilnom smrću, potvrđeno je iz MUP-a SBK.

- Obdukcijom koja je po nalogu tužioca obavljena danas utvrđeno je da je žena umrla nasilnom smrću - kazao je za Faktor portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, kazavši da više detalja o načinu na koji je starica usmrćena ne može otkrivati u cilju zaštite istrage koja je u toku.

U međuvremenu su dvojica od trojice osumnjičenih puštena na slobodu, dok je treći još u službenim policijskim prostorijama na kriminalističkoj obradi. On će biti podvrgnut poligrafskom ispitivanju, nakon čega će biti odlučeno da li će biti zadržan ili će i on eventualno biti pušten na slobodu.

Ubijena žena pronađena je juče popodne, nakon što su policiju alarmirale komšije koje su, vidjevši da Almasa danima ne izlazi iz kuće, otišli da provjere je li sve u redu s njom i našli je vezanu i mrtvu.

S obzirom na to da je bila vezana, a stvari po kući ispreturane, policija je odmah posumnjala na razbojništvo sa smrtnom posljedicom, a što je današnjom obdukcijom i potvrđeno.

Iz kuće su tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi i dokazi koji će biti vještačeni, a istragu, pod nadzorom kantonalnog tužilaštva, provode pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBK.

(faktor)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije