Hronika

Obijali kuće u Banjaluci i još tri grada, krali zlato i novac

Obijali kuće u Banjaluci i još tri grada, krali zlato i novac
Foto: Vladimir Stojaković | Obijali kuće u Banjaluci i još tri grada, krali zlato i novac

BANJALUKA - Policija je identifikovala rođake Alena Aljića (24) iz Banjaluke i Fadila Aljića (29) iz Modriče, osumnjičene da su zajedno, tokom proteklog mjeseca, obijali kuće na području Banjaluke, Prnjavora, Teslića i Bijeljine, te krali novac i zlatni nakit.

Sudeći po onom za šta ih istražioci terete, dvojac je na veoma domišljat način dolazio do plijena - predstavljali su se kao otkupljivači sekundarnih sirovina.

Identifikovala ih je prekjuče banjalučka policija, čemu je prethodila istraga i prikupljanje dokaza.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je dvojac osumnjičen za deset krivičnih djela. Zasad toliko, ali nije isključeno da će brojka biti i veća. Tokom svojih pohoda, prema zasad dostupnim informacijama, imali su plan A i plan B.

Naime, mladiće sumnjiče da su vozilom dolazili do kuća, te zvonili na vrata kako bi provjerili da li neko ima unutra. Ako bi se neko pojavio, oni bi rekli da otkupljuju sekundarne sirovine.

Ukoliko bi neko od ukućana pristao na otkup, rođaci bi nudili cijenu nesrazmjernu stvarnoj tržišnoj vrijednosti, tako da, naravno, do otkupa ne bi dolazilo.

Međutim, ako se, nakon što pozvone, na vratima niko ne bi pojavio, upotrijebili bi plan B. Konkretno, oni bi tada obijali vrata ili prozor, ulazili u kuću te krali novac i zlatni nakit. Po informacijama policije, šteta koju su pričinili je značajna.

"O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenih dostavi izvještaj", saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

U toku je dokumentovanje ovih slučajeva, ali i rasvjetljavanje drugih krivičnih djela za koja se sumnja da iza njih stoji ovaj tandem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije