Hronika

Obilno iskrvarenje bilo kobno po Medića

Obilno iskrvarenje bilo kobno po Medića
Obilno iskrvarenje bilo kobno po Medića

BANJALUKA - Željko Karan, specijalista sudske medicine, izjavio je danas u banjalučkom Okružnom sudu da je Veso Medić (24) iz Banjaluke, koji je uboden kuhinjskim nožem u avgustu ove godine ispred lokala "Ekselens" u banjalučkom naselju Mejdan/Obilićevo, preminuo usljed masivnog unutrašnjeg iskrvarenja.

"Nož je probio pluća, plućnu maramicu i pokidao krvne sudove i arterije. U lijevoj strani grudnog koša kod Medića se ubrzo izlilo četiri litre krvi. Šanse da preživite ovakvu povredu su jako male", pojasnio je Karan.

Svjedočenjem specijaliste sudske medicine u banjalučkom Okružnom sudu juče je počelo suđenje Dariju Mirjaniću (24) iz Banjaluke, optuženom da je nakon svađe nanio smrtonosni ubod Mediću.

Tragedija se dogodila 6. avgusta oko 5.30 u blizini pomenutog lokala, koji je u međuvremenu zatvoren. Ubistvu je prethodila žestoka svađa između pokojnika sa jedne, te optuženog i njegovog druga Davora Malića sa druge strane.

Nakon prepirke, Medić je u jednom trenutku ošamario Malića, a nekoliko trenutaka kasnije u obračunu sa Mirjanićem zadobio je smrtonosni ubod u grudi, nakon čega je iskrvario.

Predsjednica Sudskog vijeća upozorila Malića da u sudnici ne može držati predavanja novinarima

Sudskom vijeću danas je pokazan i nož dužine 20 centimetara koji je optuženi nekoliko trenutaka prije smrtonosnog ubadanja Medića uzeo od prodavca lubenica, rekavši mu da ide nešto prerezati pa će ga vratiti.

Svjedok Davor Malić danas je negirao da je on bio povod za obračun između Mirjanića i pokojnika, istakavši kako je sa obojicom bio u dobrim odnosima.

"Veso Medić nije ubijen zbog mene. Ja sam se sa njim to veče odmah pomirio i otišao sam kući oko jedan čas i ne znam šta se dalje događalo. U novinama se pogrešno navodi da sam bio tu u vrijeme ubadanja", izjavio je Malić, koji je  doveden u pratnji Sudske policije RS iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka, gdje se nalazi na odsluženju tri godine zatvora zbog prodaje heroina.

Vesna Stanković-Ćosović, predsjednica Sudskog vijeća, upozorila je Malića da u sudnici ne može držati predavanja novinarima, nakon čega je svjedok dodao kako mu je u međuvremenu prijećeno zbog pisanja u novinama.

Aleksandar Simonović, tužilac, upoznao je danas Malića sa iskazom koji je dao u policiji, a u kome je, za razliku od svog jučerašnjeg svjedočenja, naveo da mu se kobne večeri pokojni Medić obratio riječima "gdje si ti, Ćulijev mafijaš", aludirajući, kako je pojasnio tužilac, na prijateljstvo Malića i Slaviše Ćuluma, koji je u međuvremenu zbog teških krivičnih djela osuđen na dugogodišnju robiju.

Malić je kratko odgovorio da se toga iskaza ne sjeća jer je bio pijan kada su ga priveli u policiju.

Svjedok Malić, između ostalog, danas je potvrdio da ga je Medić kobne večeri izveo iz lokala "Ekselens" i da ga je nekoliko puta ošamario, ali da su se ubrzo pomirili, nakon čega je Malić otišao kući.

Nebojša Atlagić, konobar iz lokala "Ekselens", ispričao je danas da nije vidio kada je i kako Medić uboden. On je naveo da je nakon što su Medić i optuženi, ali i ostali gosti, izašli iz lokala nakon gužve, pokušao zaključati "Ekselens".

Nož je probio pluća, plućnu maramicu i pokidao krvne sudove i arterije. U lijevoj strani grudnog koša kod Medića se ubrzo izlilo četiri litre krvi. Šanse da preživite ovakvu povredu su jako male, pojasnio Karan

"Tada sam primijetio Medića da iz svog auta iznosi palicu, te da nešto govori i ide prema Mirjaniću. Odmah sam otišao po kolegu, koji je bio dolje u lokalu, kako bi smirio situaciju, ali sam ubrzo čuo povike Medića: 'Ubode me, ubode me.' Izašao sam ispred lokala i vidio Medića da tetura po cesti", prisjetio se Atlagić.

Zanimljivo je da su svi svjedoci potvrdili kako i pored mnogobrojnih poziva vozilo Hitne pomoći nije došlo na mjesto tragedije, već su Medića odvezli u njegovom autu na Hirurgiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije