Hronika

Pratite nas na Google news

Objavljen snimak masovne tuče migranata u Velikoj Kladuši

Objavljen snimak masovne tuče migranata u Velikoj Kladuši
Foto: Screenshot / Klix.ba | Objavljen snimak masovne tuče migranata u Velikoj Kladuši
N.N.

VELIKA KLADUŠA - U noći sa utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante "Miral" vladao je opšti haos kada se sukobilo više od 100 migranata. Iako su incidenti smireni jutros oko 5 sati, nekoliko sati kasnije ponovo je došlo do problema.

Prvobitni sukobi su intervencijom policije smireni, iako su među povrijeđenima i službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Portal "Klix.ba" objavio je video koji su mu dostavili čitaoci, a na kojem se vidi sukob migranata zabilježen jutros oko 10 sati na ulicama ovog grada nedaleko od prihvatnog centra i drugim područjima.


Povezana vijest:

Najmanje sto migranata se tuklo u Velikoj Kladuši, povrijeđeni policajci 


Kako je za pomenuti portal rekao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić određeni broj izgrednika je izašao van migrantskog kampa zbog čega i dalje postoje tenzije i mogućnost eskalacije sukoba.

Policija u pojačanom broju nadzire situaciju, ali ističu da zbog velike netrpeljivosti među grupama migranata veoma lako može doći do novog incidenta.

Stanovnici ovog područja Velike Kladuše ispričali su da su zaprepašteni ponašanjem osoba koje borave u Miralu te da slične scene gledaju svakodnevno.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije