Hronika

Obustavljena istraga protiv Željka Karana

Obustavljena istraga protiv Željka Karana
Foto: Arhiva | Obustavljena istraga protiv Željka Karana

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu RS Željka Karana, saopšteno je iz ove institucije.

"Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala obustavilo je istragu protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željka Karana zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i krivično djelo Nesavjestan rad u službi na štetu oštećenog Davida Dragičevića, jer prijavljeno djelo nije krivično djelo", navodi Republičko javno tužilaštvo u saopštenju.

Dodaje se da je prije donošenja ove odluke, tužilaštvo izvršilo uvid u dokaze dostavljene uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu i uvid u spis Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na istragu o okolnosti smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

"Prije svega Obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, Obdukcioni nalaz sudskog vještaka za oblast medicina-sudska medicina Ivice Milosavljevića iz Beograda, te nalaz i mišljenje vještaka specijalista sudske medicine iz Zagreba koji su se u svom nalazu i mišljenju izjasnili da su obdukcija koju je radio osumnjičeni i reobdukcija koju je izvršio Ivica Milosavljević izvršene korektno i u skladu sa pravilima sudsko medicinske struke", navode u ovoj instituciji.

Kako se zaključuje Tužilaštvo je saslušalo i više lica u svojstvu svjedoka.

Karan je za "Nezavisne" rekao da je ovakav potez Tužilaštva logičan.
"Ja od prvog momenta tvrdim da ništa nije urađeno pogrešno, kako ne treba i mimo bilo kakvih propisa. Radio sam najsavjesnije moguće", rekao je Karan.

Naredbu o obustavljanju istrage možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije