Hronika

Oca sumnjiče da je zlostavljao kćerkice

Oca sumnjiče da je zlostavljao kćerkice
Foto: N.N. | Oca sumnjiče da je zlostavljao kćerkice

CAZIN - K.E. (59) iz Cazina priveli su pripadnici Policijske stanice Cazin zbog sumnje da je fizički i psihički zlostavljao dvije maloljetne kćerke starosti devet i 11 godina.

Njega je policiji prijavila uposlenica Centra za socijalni rad iz Cazina, kojoj se prethodno obratila majka djevojčica, a saznajemo kako su kćerkice zbrinute s teškim psihičkim traumama.

U Centru za socijalni rad Cazin za "Nezavisne" su kratko kazali da oni reaguju ako imaju bilo kakvu informaciju o nasilju.

"Tužilaštvo će utvrditi da li je zaista bilo nasilja. Mi smo uradili sve što je u našoj moći i djevojčice su sada na sigurnom", istakli su u Centru za socijalni rad.

Prema riječima Snežane Galić, portparola MUP-a USK,  policija je tokom kriminalističke istrage o ovom slučaju došla do saznanja i da K.E. u svojoj kući nelegalno drži vatreno oružje te su tokom pretresa izuzeli pušku M-48, veću količinu municije i četiri ručne bombe.

Pripadnici policije su sa osumnjičenim obavili razgovor u prisustvu socijalnih radnika te mu je izrečena privremena mjera zabrane približavanja kćerkama.

K.E. je osumnjičen za krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a dalju istragu o ovom slučaju preuzeo je kantonalni tužilac.

Inače, ovo je samo jedan u nizu slučajeva nasilja u porodici koji su sve učestaliji na području gradova Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, nedavno je USK i  BiH potresao slučaj nasilja koji se desio u Velikoj Kladuši, a za koji je javnost saznala kada je na vidjelo izašao snimak na kojem se vidi kako majka nemilosrdno papučom po cijelom tijelu udara petogodišnju kćerku, a iz snimka se naslućuje da je razlog batinanja bila poderana obuća.

Djevojčica je, kako smo tada dobili informaciju od nadležnih organa, nakon ovog nemilog događaja dodijeljena ocu, a majka je izgubila starateljstvo nad njom. Sudeći po Krivičnom zakonu FBiH, zaprijećena joj je kazna zatvora do pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije