Hronika

Ocu i sinu 38 godina zatvora za ubistvo komšije u Sarajevu

Ocu i sinu 38 godina zatvora za ubistvo komšije u Sarajevu
Foto: Ustupljena fotografija | Ocu i sinu 38 godina zatvora za ubistvo komšije u Sarajevu

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom su Aldin Šabić (22) i njegov otac Senad Šabić (53) osuđeni na ukupno 38 godina robije za ubistvo komšije Midhata Čardakovića (45) u avgustu 2020. godine u sarajevskom naselju Ahatovići.

Aldin Šabić osuđen je na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubistvo i nanošenje lakih povreda, dok je Senad Šabić za ubistvo dobio 18 godina zatvora, a oslobođen je optužbi za nanošenje povreda.

Podsjetimo, oni se terete da su 12. avgusta 2020. godine oko 23.30 u naselju Ahatovići, došli pred kuću Čardakovića. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, prvo su nasrnuli na njega, a potom ga ubili tako što ga je Aldin Šabić kuhinjskim nožem izbo u lijevu stranu grudnog koša i lijevu slabinu. 

"Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad držao ga je, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se. Nakon što je supruga napadnutog muškarca dotrčala da pomogne suprugu, optuženi Aldin Šabić ubo ju je u leđa nanijevši joj laku povredu. Nakon izricanja presude, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženima", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije