Hronika

Pratite nas na Google news

Od početka godine u Banjaluci kažnjeno 107 osoba zbog prosjačenja

Od početka godine u Banjaluci kažnjeno 107 osoba zbog prosjačenja
Foto: Policijska uprava Banjaluka | Od početka godine u Banjaluci kažnjeno 107 osoba zbog prosjačenja
N.N.

BANJALUKA - Sto sedam osoba je kažnjeno zbog prosjačenja na području Banjaluke od početka ove godine, podaci su koje je objavila Policijska uprava Banjaluka povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Na području Policijske uprave Banjaluka tokom 2019. godine evidentirana su dva krivična djela krijumčarenje lica, dok u toku ove godine nije bilo evidentiranih krivičnih djela u vezi sa trgovinom ljudima.

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Policijska uprava Banjaluka učestvovala je u realizaciji aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti građana o problemu trgovine ljudima. Cilj ovih aktivnosti jeste da se informiše javnost o mogućim načinima izvršenja krivičnih djela u vezi sa trgovinom ljudima i kako se zaštiti i preventivno reagovati.

Na promotivnom posteru pod nazivom "Srpiječimo trgovinu ljudima" objašnjeni su načini zloupotrebe ljudi različitih kategorija u svrhu trgovine i imaju za cilj upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima, kako bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja se odnose na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe, da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj 122.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije