Hronika

Odbačen zahtjev suda u Ljubuškom za izuzećem u slučaju Buntić

Odbačen zahtjev suda u Ljubuškom za izuzećem u slučaju Buntić
Foto: Printscreen/X | Odbaćen zahtjev suda u Ljubuškom za izuzećem u slučaju Buntić

ŠIROKI BRIJEG - Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev Opštinskog suda u Ljubuškom za izuzećem u vezi s postupanjem po žalbi Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona na rješenje o određivanju mjera zabrane umjesto predloženog pritvora za Denisa Buntića (41) iz Ljubuškog.

Kako je potvrđeno Dnevnom avazu, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, kojim je predsjedavao Franjo Ravlija, danas je odbacilo zahtjev suda u Ljubuškom za delegaciju zaista nadležnog suda za postupanje u tom predmetu.

Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik vanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Podsjetimo, iz Tužilaštva ZHK su juče naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", kazali su iz Tužilaštva ZHK.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao uticati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak uticajem na njih, i opravdana bojazan da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije