Hronika

Odbačena žalba inspektora Sipe

Odbačena žalba inspektora Sipe
Foto: N.N. | Odbačena žalba inspektora Sipe

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu branioca optuženog Darka Marčetića protiv prvostepene presude Suda BiH kojom je ovaj inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) osuđen na jednu godinu zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Prvostepenom presudom od 7. juna Marčetić je, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, proglašen krivim da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je izrekao jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora, u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, i to od 6. decembra prošle, do 1. februara ove godine.

Istom presudom Marčetiću je izrečena mjera bezbjednosti kojom se zabranjuje da obavlja dužnost policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude, kao i mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih prilikom izvršenja krivičnih djela.

Njemu je oduzeta i imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 3.500 evra.

Početkom decembra prošle godine pripadnici Sipe uhapsili su Marčetića rođenog u Prijedoru, zaposlenog kao inspektora Sipe u Banjaluci u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

Marčetić je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine marihuane, zloupotrijebio službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije