Hronika

Odbrana tvrdi da je novac potrošio

Odbrana tvrdi da je novac potrošio
Odbrana tvrdi da je novac potrošio

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Suda BiH produženje pritvora za Nedžada Bajraktarevića, osumnjičenog da je kao uposlenik Centralne banke BiH prisvojio 600.000 KM.

Pritvor je zatražen jer bi Bajraktarević mogao ometati istragu koja se vodi protiv njega, imajući u vidu da je ona proširena na još 32 osobe uposlene u Centralnoj banci BiH.

Tužilaštvo je u okviru ove istrage saslušalo 19 službenika Centralne banke BiH, dok je preostalo ispitivanje još 13 osoba.

Muhidin Kapo, advokat optuženog, rekao je da ne vidi razlog da se njegov branjenik drži u pritvoru, jer je sve priznao. Ističe da Tužilaštvo, takođe, tvrdi, da je prema saznanjima OSA (Obavještajno-sigurnosna agencija) optuženi dio novca sakrio.

"Misle da će potrošiti pare, a para nema. Iz Tužilaštva tvrde da je bio blizak s nekom ženskom osobom kojoj je davao novac, te žele i nju ispitati, pa kao da ne bi uticao na svjedoke", rekao je Kapo.

Dodao je da, takođe, ne vidi razloge za produženje pritvora za tri mjeseca, s obzirom na to da je tužitelj u ovom postupku Ismet Šuškić najavio da bi u roku od mjesec dana mogao donijeti tužilačku odluku.

Iz Suda BiH su u petak najavili da odluka o produženju pritvora najvjerovatnije neće biti donesena isti dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije