Hronika

Rukovodioci u ŠG "Borja" i saradnici oštetili budžet Srpske za 760.744 KM

Rukovodioci u ŠG "Borja" i saradnici oštetili budžet Srpske za 760.744 KM
Foto: Ilustracija/Arhiva | Odgovorni u ŠG "Borja" i privatnim preduzećima budžet Srpske oštetili za 760.744 KM

BANJALUKA - Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dopunu izvještaja protiv devet lica zbog osnovane sumnje da su tokom 2020. godine na području opštine Teslić u svojstvu odgovornih i službenih lica u Šumskom gazdinstvu "Borja" i u privatnim preduzećima u Tesliću, izvršili više krivičnih djela kojima je pričinjena materijalno-finansijska šteta od 760.744 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.

Dopuna izvještaja podnesena je protiv lica čiji su inicijali S.B, Z.G, M.K, M.M, M.G, L.R, R.T, M.M. i S.K, a ukupna imovinska šteta biće utvrđena nakon izvršenog vještačenja, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Riječ je o krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te pustošenje šuma, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a Republike Srpske podsjećaju da je u ovom predmetu, prethodnim izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela od 28. aprila, utvrđena materijalno-finansijska šteta od 1.003.325 KM, što ukupno iznosi 1.764.069 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije