Hronika

Određen jednomjesečni pritvor Darku Elezu

Određen jednomjesečni pritvor Darku Elezu
Foto: Tužilaštvo BiH | Određen jednomjesečni pritvor Darku Elezu

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Darku Elezu koji je u srijedu naveče iz Srbije izručen BiH.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, od dana lišenja slobode, odnosno do 3. aprila 2021. godine.

"Nakon što je razmotrio navode Tužilaštva i odbrane, te nakon izvršenog uvida u dostavljene dokaze Tužilaštva, Sud je utvrdio da je prijedlog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Darku Elezu osnovan i to kako u pogledu postojanja osnovane sumnje o počinjenju inkriminisanih radnji,tako i u pogledu postojanja posebnih pritvorskih razloga iz člana 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP BiH, dok postojanje posebnog pritvorskog razloga iz člana 132. stav 1. tačka d) ZKP BiH Sud nije našao", navodi se u saopštenju.

Darko Elez osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo, dogovor za izvršenje krivičnog djela, iznuda i ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. KZ RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije