Hronika

Određen jednomjesečni pritvor šefici i šefu sarajevskog Metropolisa

Određen jednomjesečni pritvor šefici i šefu sarajevskog Metropolisa
Foto: N.N. | Određen jednomjesečni pritvor šefici i šefu sarajevskog Metropolisa

SARAJEVO - Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor šefu i šefici ugostiteljskog objekta Metropolis Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić, potvrdila je portparol Općinskog suda Amra Hodžić.

Oni su uhapšeni prošle srijede u predmetu "Kasa", a Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih tereti za krivična djela sprečavanja dokazivanja i davanja iskaza.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze te počiniti isto krivično djelo.

Akcija "Kasa" započela je prošlog mjeseca kada je uhapšeno 13 osoba među kojima su i odgovorne osobe iz poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Restoran Una, konoba Luka i drugi.

U pritvoru se nalaze Oleg Krautblatt i Ines Juretić, tačnije bivši direktor i sadašnja direktorica firme Inspirit d.o.o., odnosno osobe koje su iznajmljivale softverski program Inspirit Gastro koji je omogućio da se Poreznoj upravi ne prikaže stvarno stanje prometa i zbog toga je za njih predložen pritvor.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije