Hronika

Određen pritvor muškarcu iz Potkozarja: Osumnjičen za obljubu kćerke

Određen pritvor muškarcu iz Potkozarja: Osumnjičen za obljubu kćerke
Foto: Ilustracija | Pritvor za muškarca iz Potkozarja: Osumnjičen za obljubu kćerke u julu i avgustu

BANJALUKA - Muškarcu (48) iz Poktozarja, kod Banjaluke, određen je jednomjesečni pritvor u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku, potvrđeno je "Nezavisnim".

Prijedlog za određivanje pritvora postupajući tužilac je uputio Okružnom sudu u Banjaluci nakon ispitivanja osumnjičenog.

Iz Tužilaštva navode da je osumnjičeni krivično djelo počinio u julu i avgustu u mjestu Potkozarje na štetu četrnaestogodišnje djevojčice.

"Mjera pritvora je zatražena zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi mogao dovršiti ili ponoviti krivično djelo te zbog uznemirenja javnosti", ističu iz Tužilaštva.

Slučaj je banjalučkoj policiji prijavljen u petak, a prema nezvaničnim informacijama djevojčica je jedno vrijeme provela i u hraniteljskoj porodici.

Otac ju je navodno napastvovao u julu i avgustu, kada je bila u posjeti porodici u Potkozarju.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, djevojčica je bila u policiji, a zatim i kod ljekara, koji je nažalost potvrdio da je bilo odnosa. Nakon toga osumnjičeni je uhapšen.

"Radi se o krivičnom djelu obljuba djeteta mlađeg od 15 godina. Policijski službenici sprovode istragu pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva", rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Podsjetimo, pripadnici PU Banjaluka uhapsili su proteklog petak muškarca u Potkozarju zbog sumnje da je obljubio maloljetno dijete, koje je rođeno 2006. godine, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad.

Gotovo identičan slučaj u Banjaluci je prijavljen i u martu prošle godine, kada je takođe zbog seksualnog zlostavljanja uhapšen otac četrnaestogodišnje djevojčice. On je u januaru ove godine osuđen na osam godina zatvora u Okružnom sudu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije