Hronika

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca

SARAJEVO - Savi Marinkoviću, osumnjičenom za ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, sarajevskih policajaca određen je jednomjesečni pritvor a Kantonalni sud u Sarajevu izdao je i naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice, potvrđeno je "Nezavisnim" od portparola Tužilaštva KS Azre Bavčić.

Navodno je Marinković, prema pisanju medija u zatvoru u Njemačkoj i uskoro bi trebalo da izađe na uslovnu a organima gonjenja u BiH ranije poznat zbog krađa automobila.
 
U ovom slučaju se prije nekoliko dana predao i Aleksandar Macan za kojim je bila raspisana potjernica a koji je nakon dolaska u BiH pritvoren na osnovu ranijeg odluke za određivanje pritvora.
 
Prema nezvaničnim informacijama Macan je boravio u Španiji a po prethodnom dogovoru ušao je u BiH i došao prvo u Bijeljinu, a zatim se predao u Tužilaštvo.
 
Macan je bio u bjekstvu više od mjesec dana i navodno je u Tužilaštvu BiH dao izjavu da je Marinković, policajcima pucao u glavu.
 
Policajci su podsjetimo nastradali u oktobru 2018. godine kada su u Geteovoj ulici u Sarajevu zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo. 
 
Oni su ih pokušali zaustaviti, a lopovi su na njih zapucali iz autoamtskih pušaka što je bilo kobno.
 
Zbog ovog zločina do sada je saslušano oko 300 osoba među kojima je najviše onih poznatih po krađama vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije