Hronika

Određen pritvor za uhapšene u akciji "Roleks"

Određen pritvor za uhapšene u akciji "Roleks"
Foto: Nedžad Uglješa | Određen pritvor za uhapšene u akciji "Roleks"

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Roleks", Milana Raševića, Danijela Dragaša, Branka Dragaša, Milana Lazarevića i Dražena Salamadija.

Kako su saopštili iz Suda BiH, nakon održanog ročišta po prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenim, donijeli su rješenje kojim je prihvaćen navedeni prijedlog i osumnjičenima je određen pritvor.

"Milanu Raševiću, Danijelu Dragašu, Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji određen je pritvor zbog postojanja kako opštih tako i posebnih pritvorskih razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku BiH, a u odnosu na osumnjičenog Milana Raševića i iz posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH" navode iz Suda BiH.

Dodaju da pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do 11. jula  ili do nove odluke Suda.

Navedene osobe iz ovog predmeta su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Kako su prethodno naveli iz Tužilaštva BiH, u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije