Hronika

Vozač nanizao 80.930,80 KM kazni, ostao bez auta

Vozač nanizao 80.930,80 KM kazni, ostao bez auta
Foto: N.N. | Oduzela dva vozila: Jedan vozač nanizao 80.930,80 KM kazni

SARAJEVO - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oduzeli su dva motorna vozila od višestrukih prekršioca u saobraćaju.

U Ulici Bojnička, opština Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali golf, kojim je upravljao S.S. (33) Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da on u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni od 80.930,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U Ulici Muhameda ef. Pandže, policija je opel korsu koju je vozio Sarajlija E.P. (27). Provjerama je utvrđeno da imenovani upravlja neregistrovanim vozilom i bez položenog vozačkog ispita. U registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni od 5.660,00 KM i da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca su oduzeta vozila, a Opštinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije