Hronika

Oduzeli patike "Najk" i motor za čamac

Oduzeli patike "Najk" i motor za čamac
Foto: Ustupljena fotografija | Oduzeli patike "Najk" i motor za čamac

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na putu Orašje-Srebrenik, gdje se nalazi tržnica Arizona, kao i na graničnim prelazima Rača, Orašje, Karakaj, te carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina, oduzeli su raznu robu vrijednu 119.000 KM.

"Na osnovu operativnih saznanja ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla, izvršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji (Tržnica Arizona). Tom prilikom kod jednog fizičkog lica pronađena je veća količina robe, 1.734 komada odjeće (majice, jakne) i 14 pari obuće stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija", saopšteno je iz UIO BiH.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na još nekoliko rizičnih lokacija oduzeli su raznu robu. 

"Tako su prilikom obavljanja aktivnosti otkrili šest nepravilnosti na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina. Tom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe u različitim bunkerima (markirane patike, motor za čamac, aparati za varenje), kao i robe za koju trebaju posebne dozvole i odobrenja", stoji u saopštenju.

Ističu da su tom prilikom koristili specijalizovanu opremu (CT-30) kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom. Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije