Hronika

Oduzet mu auto jer ga je vozio bez dozvole

Oduzet mu auto jer ga je vozio bez dozvole
Foto: Ilustracija | Oduzet mu auto jer ga je vozio bez dozvole

SRBAC - Modričaninu Midi F. (26) policija je privremeno oduzela automobil jer je zatečen u vožnji bez dozvole za upravljanje.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, policija iz Srpca nakon zaustavljanja folksvagen transportera u mjestu Nožičko, za čijim volanom je bio M.F., utvrdila je da vozač upravlja vozilom prije sticanja prava na to.

"S obzirom na to da je počinio prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, vozilo je privremeno oduzeto", rekli su u PU Gradiška.

Policija je utvrdila da je M. F. višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i da ima veći iznos neplaćenih novčanih saobraćajnih kazni. Naime, kako saznajemo on ima oko 25.000 maraka duga na ime neplaćenih kazni.

Dodali su da će protiv njega Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda Gradiška biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Podsjećamo da je nedavno policija iz ove stanice privela i Mirka B. (37), koji takođe iza sebe ima mnogo neplaćenih saobraćajnih kazni, a kontrolom je utvrđeno da je počinio brojne prekršaja u saobraćaju. Naime, on je neregistrovan golf dva vozio  bez vozačke dozvole sa čak 3,15 promila alkohola u krvi.

Kako je juče saopšteno iz Policijske uprvave Doboj, policija iz Modriče i Dervente uhapsila je po jednu osobu zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. U Modriči je uhapšen M.M. iz Laktaša, kod kojeg je utvrđeno da ima dva promila alkohola u krvi, a u Derventi A.K. iz ove opštine koje je upravljalo sa 1,93 promila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije