Hronika

Oduzeta roba vrijedna 28.300 KM

Oduzeta roba vrijedna 28.300 KM
Foto: Srna | Oduzeta roba vrijedna 28.300 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH na području opština Sanski Most i Prnjavor oduzeli su u nekoliko odvojenih akcija sitno rezani duvan i sunčane i dioptrijske naočare tržišne vrijednosti 28.300 KM.

Operativnim postupanjem ovlaštenih službenika Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO iz Banjaluke, na području opštine Sanski Most utvrđeno je da vlasnik jedne trgovinske radnje čiji su inicijali S.A. vrši prometovanje akcizne robe koja nije obilježena akciznim markicama UIO.

Tom prilikom je pronađen i privremeno oduzet rezani duvan u vrijednosti od 3.600 KM, navedeno je u saopštenju UIO.

Na području iste opštine službenci UIO otkrili su da odgovorno lice u jednom pravnom licu čiji su inicijali A.H. vrši prodaju sunčanih i dioptrijskih naočara za koje ne postoji dokumentacija o sprovedenom carinskom postupku uvoza ove robe u BiH, a ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 9.700 KM.

Postupajući prema informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska stanica Prnjavor, službenici UIO su kod fizičkog lica čiji su inicijali M.S. pronašli i oduzeli određenu količinu rezanog duvana u vrijednosti od 15.000 KM.

Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu, niti je rezani duvan bio obilježen akciznim markicama UIO, te je pronađena roba privremeno oduzeta, a protiv počinioca će biti pokrenut postupak pred nadležnim sudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije