Hronika

Oduzeta roba vrijednosti 62.000 KM

Oduzeta roba vrijednosti 62.000 KM
Foto: Srna | Oduzeta roba vrijednosti 62.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u regionalnom centru Tuzla u devet odvojenih akcija na terenu privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti 62.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

U saopštenju je navedeno da su službenici UIO, na osnovu operativnih saznanja o nezakonitom prometu robe, na putnoj komunikaciji Brčko-Orašje privremeno oduzeli 315 komada tekstilnih proizvoda marki adidas i nike.

Na graničnim prelazima Karakaj i Šepak oduzete su krijumčarene patike i torbe, dok je na prelazima Rača i Orašje otkriveno 716 komada sakrivenih tekstilnih proizvoda u vozilu koje je ulazilo u BiH.

Prikom provjere prometa i porijekla robe na putu Brčko–Šamac utvrđene su tri nepravilnosti i privremeno oduzeto 276 pari obuće.

Riječ je o robi stranog porijekla za koju lica od kojih je roba privremeno oduzeta nisu imala dokaze o porijeklu i prekršajno su sankcionisana.

"U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UIO koristili su specijalističku opremnu za pregled vozila, koju je Upravi donirala Vlada SAD putem Programa EXBS", navedeno je u saopštenju.

U proteklih nekolko dana službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banjaluka, u saradnji sa kolegama iz Mostara, u nekoliko odvojenih akcija na području Bužima i Velike Kladuše oduzeli su veću količinu zlatnog i srebrnog nakita tržišne vrijednosti 295.386 KM koja se prodavala na "crnom tržištu" BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da putem otvorene linije 080/02-06-07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili svaki oblik nezakonite trgovine, a pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije