Hronika

Oduzeta tekstilna roba vrijedna 148.000 KM

Oduzeta tekstilna roba vrijedna 148.000 KM
Foto: N.N. | Oduzeta tekstilna roba vrijedna 148.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su tekstilnu robu vrijednu 148.000 KM na području opštine Gradačac i na putu Zvornik-Bijeljina.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Srbije i Turske, službenici UIO iz Regionalnog centra Tuzla izvršili su provjeru porijekla robe na području opštine Gradačac.

U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli robu stranog porijekla - obuću i trenerke poznatih svjetskih brendova "najk" i "adidas", ukupno 2.514 komada, saopšteno je iz UIO BiH.

U saradnji sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove službenici ove uprave su iz objekta pravnog lica na području opštine Gradačac trajno oduzeli robu stranog porijekla - majice i zavjese za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Na putu Zvornik-Bijeljina pronađena je i oduzeta određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinilaca će pred nadležnim sudom biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, navode u UIO BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije