Hronika

Pratite nas na Google news

Oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti od 56.000 KM

Oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti od 56.000 KM
Foto: UIO BIH | Oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti od 56.000 KM
N.N.

SARAJEVO - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duvana namijenjenog crnom tržištu u BiH, a vrijendost oduzete akcizne robe iznosi 56.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, cigareta i rezanog duvana, na području Sarajeva, Zenice i Foče.

"Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjeljenja kriminalističke policije i MUP-a ZDK izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 paklica cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BIH. Tržna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000 KM", saopšteno je iz UIO BiH.

Oduzeta roba će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo iz člana 210 a. Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije