Hronika

Oduzete puške i duvan u vrijednosti od 137.000 KM

Oduzete puške i duvan u vrijednosti od 137.000 KM
Foto: UIO BiH | Oduzete puške i duvan u vrijednosti od 137.000 KM

​SARAJEVO - Službenici UIO u saradnji sa policijom iz Kladnja i Graničnom policijom BiH oduzeli su veću količinu duvanskih prerađevina i lovačke puške u vrijednosti od oko 137.000 KM.

"Nakon pretresa vozila u kome je uočen sitno rezan duvan pronađeno ga je 120,8 kg bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet", saopšteno je iz UIO BiH

Takođe, u nekoliko odvojenih akcija na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeto je od tri osobe 125 kg sitno rezanog duvana i 50.884 komada ručno motanih cigareta.

"Dodatnim aktivnostima pronađeno je šest nepravilnosti na graničnim prelazima Rača, Orašje i carinskom terminalu Tuzla kojom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe (kompjuterska oprema, dijelovi za skupocjena vozila, markirane patike, digitalni aparati za tlak), kao i robe za koju su potrebne posebne dozvole i odobrenja", dodaje se u saopštenju.

Detaljanim pregledom pošiljke selidbenih stvari pristiglih iz SAD-a pronađene su dvije specijalne lovačke puške.

"Vrijednost oduzetih predmeta u ovim operativnim aktivnostima iznose 137.000 KM, te su izrečene kazne u iznosu od 12.800 KM", pojašnjavaju iz UIO BiH.

Protiv osumnjičenih biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije