Hronika

Oduzeti duvan i cigarete u vrijednosti 68.000 KM

Oduzeti duvan i cigarete u vrijednosti 68.000 KM
Foto: N.N. | Oduzeti duvan i cigarete u vrijednosti 68.000 KM

BANJALUKA - Službenici banjalučkog Regionalnog centra Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su na području Šamca i Velike Kladuše veću količinu rezanog duvana i cigareta bez akciznih markica u vrijednosti 68.000 KM.

U ovim odvojenim operativim aktivnostima privremeno je oduzeto 260 kilograma rezanog duvana, mašina za sječenje duvana, 250 kilograma duvana u listu i 521 paklica cigareta raznih proizvođača, bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu.

Proizvode pronađene na području opštine Šamac, odnosno rezani duvan, duvan u listu i mašina za sječenje duvana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centa Banjaluka predali su u nadležnost Poljoprivrednom inspektoratu Republike Srpske.

Na području opštine Velika Kladuša pronađen je rezani duvan i cigarete raznih proizvođača.

U ovim aktivnostima službenici UIO su koristili specijalizovanu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD, saopšteno je iz UIO BiH.

Uprava poziva građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Pozivi su besplatni i anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije