Hronika

Oduzeti lijekovi i suplementi vrijedni 47.000 KM

Oduzeti lijekovi i suplementi vrijedni 47.000 KM
Foto: Uprava za indirektno oporezivanje BiH | Oduzeti lijekovi i suplementi vrijedni 47.000 KM

SARAJEVO – Veću količinu lijekova, suplemenata i druge robe za koju su potrebne posebne dozvole za uvoz u Bosni i Hercegovini pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzela su na Aerodromu Sarajevo.

Kako je saopšteno, ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 47.000 KM, a roba je oduzeta u saradnji sa službenicima Granične policije BiH.

"Aktivnosti su provedene od strane Zajedničkog tima CCP/AIRCOP. Tom prilikom je izvršen pregled prtljaga stranog državljanina, koji je u BiH doputovao iz Republike Srbije redovnom avionskom linijom Beograd – Sarajevo", naveli su iz UIO BiH.

Kako je rečeno, prilikom kontrole kod lica je pronađena i oduzeta veća količina robe čiji je uvoz ili izvoz zabranjen, ograničen ili zahtijeva posjedovanje dozvole prema važećim propisima u BiH, kao i robe stranog porijekla komercijalnog karaktera koja prilikom ulaska u carinsko područje BiH nije prijavljena carinskim organima.

"Riječ je o lijekovima, infuzijama, suplementima, kremama za sunčanje i drugoj robi. Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su poduzete zakonom propisane mjere i radnje", saopšteno je iz UIO BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije