Hronika

Oduzeti nakit i tehnička oprema vrijednosti 187.000 KM

Oduzeti nakit i tehnička oprema vrijednosti 187.000 KM
Foto: UIO BiH | Oduzeti nakit i tehnička oprema vrijednosti 187.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su na pijacama u Bosanskoj Krupi i Banjaluci, te na teritoriji opštine Bosanska Krupa robu vrijednu 187.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banjaluka, u nekoliko odvojenih akcija na područiju opštine Bosanska Krupa oduzeli su određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita, rezanog duvana i obuće.

"Prilikom kontrole porijekla robe na pijaci u Bosanskoj Krupi, na tezgama kod tri lica pronađena je određena količina zlatnog i srebrnog nakita, rezanog duvana i obuće, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 20.000 KM", saopšteno je iz UIO.

Zbog toga što je utvrđeno da ova lica nemaju registrovanu trgovačku djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita, niti dokumentaciju o porijeklu, pronađena roba je privremeno oduzeta.

"Zbog nepostojanja dokumentacije o sprovedenom carinskom postupku, iz zlatarske radnje u Bosanskoj Krupi oduzeta je određena količina zlatnog i srebrnog nakita, tržišne vrijednosti 27.000 KM", navedeno je u saopštenju.

Iz UIO BiH kažu da je prilikom provjere porijekla robe na pijaci u Banjaluci kod tri lica pronađena veća količina razne tehničke robe - frižidera, mašina za sušenje, šporeta i drugog, vrijednosti 30.000 KM, koja je zbog nepostojanja potrebne dokumentacije oduzeta.

"Protiv počinioca navedenih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka", poručili su iz UIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije