SP Qatar 2022.

Hronika

Oduzeti skupocjeni automobili i motocikli u policijskoj akciji

Oduzeti skupocjeni automobili i motocikli u policijskoj akciji
Foto: MUP Kantona Sarajevo | Oduzeti skupocjeni automobili i motocikli u akciji "Bumerang"

SARAJEVO - Policija je u današnjoj akciji "Bumerang" oduzela šest skupocjenih automobila, četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa i prenosnih uređaja, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Oduzeti su automobili mercedes S klasa, mercedes G klasa, audi A6, rendž rover, BMW i nisan kaškai, a pretresi su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po naredbi Suda BiH, uz nadzor Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pretres su izvršili u cilju dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, zatim neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme i pranjem novca, stoji u saopštenju Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Za navedena djela osumnjičeni su A.A. i A.M. iz Sarajeva, a pronađena je i oduzeta dokumentacija o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba, navodi se u policijskom saopštenju.

Inače, A.A. je nedavno uhapšen, dok je A.M. drugoosumnjičeni u ovom predmetu, trenutno u bjekstvu i za njim policija traga.

U galeriji pogledajte koja vozila su oduzeta:

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije