Hronika

Oduzeto 135 kg duvana za nargilu

Oduzeto 135 kg duvana za nargilu
Foto: N.N. | Oduzeto 135 kg duvana za nargilu

SARAJEVO - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su na području Sarajeva privremeno oduzeli 135 kilograma duvana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.

U saopštenju se dodaje da su na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva izvršene provjere poslovanja kod tri poreska obveznika.

Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kilogarama akciznih proizvoda - duvan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama Uprave, a takođe vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o njenom porijeklu.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe biće pokrenut odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije