Hronika

Oglasila se PU Banjaluka o slučaju pucanja na Stanića

Oglasila se PU Banjaluka o slučaju pucanja na Stanića
Foto: Arhiva / Ilustracija | Oglasila se PU Banjaluka o slučaju pucanja na Stanića

PRNJAVOR - Policijska uprava Banjaluka osudila je izjave Miladina Stanića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i Srpske demokratske stranke u kojima se tvrdi da je jučerašnji incident, kada je na Stanića pucao P.S, "politički čin".

Iz Policijske uprave Banjaluka su uz navođenje inicijala, istakli da se P.S. sumnjiči da je pucao u pravcu M.S. zbog neriješenih imovinsko–pravnih odnosa.

"Policijska uprava Banjaluka osuđuje izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju 'političkim činom', a radi se o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima između članova porodice Stanić. Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić, u posljednjih godinu dana, a koje se odnose na neriješene imovinsko-pravne odnose, a da je to problem koji traje godinama i da policija redovno interveniše", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Ističe se da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obavijestili nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno–komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, kome su dostavljali izvještaje o počinjenim krivičnim djelima.

Iz PU Banjaluka navode da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim P.S, nakon čega će on biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije