Hronika

Oglasio se sin žrtava razbojništva u Sanskom Mostu

Oglasio se sin žrtava razbojništva u Sanskom Mostu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Oglasio se sin žrtava razbojništva u Sanskom Mostu
N.N.

SANSKI MOST - Supružnici koji su u noći s petka na subotu svezani i brutalno pretučeni u svom domu u Sanskom Mostu, a potom i opljačkani, smještani su u bolnice u UKC RS Banjaluka kao i bolnici u Sanskom Mostu.

Podsjetimo, kako su danas pisali federalni mediji, u dom supružnika je provaljeno oko 1.30 sati, a pronađeni su svezani tek u jutarnjim satima. Pronašao ih je radnik.

Njihov sin Elvis Horozović je večeras za portal Avaza kazao da je policija završila uviđaj.

Sve u svrhu istrage

"Otac je u bolnici u Banjaluci, mati je tu, u bolnici. Ništa više ne znamo od onoga što je bilo, što se desilo", kaže i Elvis.

Dodaje da policija radi svoj posao te da njemu nisu ništa više rekli o samim dešavanjima protekle noći kada su njegovom ocu, prema navodima medija, polomljene obje ruke.

"Ne smijem znati nikakve dodatne činjenice, ništa što je bilo još, a sve u svrhu istrage. Ja sam dobro, tu sam sjedim s prijateljima. Ako Bog da, i majka i otac će uskoro izaći iz bolnica", kazao je Elvis Horozović.

Pronašao ih radnik

Danas je Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona rekao da je u naselju Horozovići u Sanskom Mostu jedna ili više osoba došlia na kućna vrata porodice Horozović i izvršili su razbojništvo nad bračnim parom koji su svezali.

"Prema našim informacijama, to se dogodilo u jutros u 1:30 sati. Jutros u devet sati pronašao ih je svezane njihov radnik. Lice je zbog povreda prevezeno u Urgentni centar u Banjaluci, gdje je hospitaliziran", rekao je danas Beganović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije