Hronika

Okončana drama u Zenici, muškarac predao bombu

Okončana drama u Zenici, muškarac predao bombu
Foto: Ilustracija | Okončana drama u Zenici, muškarac predao bombu

ZENICA - Muškarac B.N. koji je u ponedjeljak tokom cijelog dana prijetio da će aktivirati bombu i tako sprečavao deložaciju iz stana na adresi Odmut broj 9 u Zenici, sinoć je u 23:00 sata predao bombu pripadnicima MUP-a ZDK-a.

Ovu informaciju za "Radiosarajevo.ba" potvrdila je Aldina Ahmić portparol MUP-a ZDK-a, te dodala da je navedena osoba nakon toga uhapšena.

Podsjećamo, službenici Sudske policije Federacije BiH napadnuti su juče u Zenici, prilikom postupanja po naredbi suda koja se odnosi na deložaciju iz stana.

"Službenici Sudske policije FBiH, odnosno Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, a shodno zahtjevu Općinskog suda u Zenici jučer su pružali asistenciju sudskom izvršiocu tog suda u predmetu protiv izvršenika B.N. radi provođenja ispražnjenja i predaje u posjed nekretnine - stana na adresi Odmut broj 9, Zenica. Tokom provođenja te operativne aktivnosti korisnik stana A. B., koji je danas trebao biti deložiran, zaprijetio je aktivacijom bombe ukoliko deložacija bude realizirana", navodi se u saopštenju Sudske policije Federacije BiH.

Takođe, kako se dodaje, osoba J.M. verbalno je prijetila i pokušala sjekirom da napadne službenike Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je brzom i prisebnom reakcijom angažovanih službenika sudske policije onemogućeno u svom pokušaju, nakon čega je predata na daljnje postupanje policijskim službenicima MUP-a ZDK.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije